100% Merlot. 2019
D.O. Penedès

Volum: 75cl.
Grau Alcohol: 13,5% Vol.
Producció limitada de 910 ampolles

Vi ecològic monovarietal 100% Merlot certificat per CCPAE a partir de raïm d’agricultura ecològica.

LA VINYA

La vinya es troba a 300 metres d’alçada en un entorn de boscos de pins i alzines i conreus típicament mediterranis, d’oliveres i ametllers.
El sòl és calcari i de textura franc llimosa, sobre les margues del Penedès.
Aquests elements del terrer fan que el raïm que se n’obté, doni vins aromàtics, frescos i estructurats.

VEREMA

Hem veremat manualment el matí del 8 de setembre del 2019, dia fruit del calendari biodinàmic. Ho hem fet en caixes de 20 kg per protegir el raïm fins l’arribada immediata al celler.
Prèviament havíem seleccionat els ceps, filera per filera segons els controls de maduració i en base als paràmetres enològics de sucre, acidesa, pH i tast de raïm.

VINIFICACIÓ

Un cop el raïm ha entrat al celler, l’hem desrapat i l’hem posat a la tina amb les seves pells i pinyols. Hem controlat la fermentació a baixa temperatura i hem adequat els remuntats per extreure el color i els tanins que ara trobem al Bergonyó i Durall-Musc.
Un cop acabada la fermentació alcohòlica, hem trasbalsat el vi sense premsar-lo a barriques de fusta de roure americà on ha fet la fermentació malolàctica. Hem fet criança en les mateixes barriques durant 3 mesos i un cop passat aquest temps l’hem trasbalsat a tina d’inoxidable fins el seu embotellat. En ampolla ha seguit fent criança i afinament al celler fins l’hivern del 2020.
No l’hem estabilitzat, clarificat ni filtrat, pel què pot contenir sediments naturals. Amb aquesta elaboració acurada i amb la mínima intervenció hem volgut mantenir el màxim potencial sensorial del vi.

NOTA DE TAST

És un vi límpid i de capa alta. Té color de cirera picota amb tonalitats granes i presenta una llàgrima homogènia i marcada.
Molt expressiu en nas, a copa parada mostra aroma a violetes de bosc i gerds, i presència de notes de torrat i cafè. Quan l’airegem, es genera un ampli ventall aromàtic on hi apareixen les vainilles i coco de la criança en barrica, els tocs de fruita negra com la grosella i de prunes madures.
En boca es mostra complex, intens i rodó, amb una acidesa equilibrada i bona presència de tanins. Manté els sabors de gerds i fruita negre ben madurada i apareixen uns suaus tocs fumats. Té un final llarg i persistent.

MARIDATGE

Per la seva intensitat i cos, harmonitza amb la cuina tradicional, com rostits, bolets i plats de llarga cocció i forn.
Molt bon acompanyant de taules de formatges i embotits.
Excel·lent amb xocolata de cacau pur, on s’intensifica la fruita negre i persisteixen els tocs fumats.

Menú