100% Merlot. 2020
D.O. Penedès

Volum: 75cl.
Grau Alcohol: 13,5% Vol.
Producció limitada de 808 ampolles

Vi ecològic monovarietal 100% Merlot certificat per CCPAE a partir de raïm d’agricultura ecològica.

LA VINYA

La vinya és a 300 metres d’alçada en un entorn de cultius típicament mediterranis.
El terra és calcari i de textura franc llimosa, sobre les margues del Penedès.
Aquests elements del terrer fan que el raïm que s’obté doni vins aromàtics, frescos i estructurats.

VEREMA

Hem veremat manualment el matí del 2 de setembre del 2020, dia fruit del calendari biodinàmic. Ho hem fet en caixes de 20 kg per protegir el raïm fins l’arribada immediata al celler.
Prèviament havíem seleccionat els ceps, filera per filera segons els controls de maduració i en base als paràmetres enològics de sucre, acidesa, pH i tast de raïm.

VINIFICACIÓ

Un cop el raïm ha entrat al celler, l’hem desrapat i l’hem posat a la tina amb les seves pells i pinyols. Hem controlat la fermentació a baixa temperatura i hem adequat els remuntats per extreure el color i els tanins que ara trobem al Bergonyó i Durall-Musc.
Un cop acabada la fermentació alcohòlica, hem trasbalsat el vi sense premsar-lo a barriques de fusta de roure americà on ha fet la fermentació malolàctica. Hem fet criança en les mateixes barriques durant 6 mesos i un cop passat aquest temps l’hem trasbalsat a tina d’inoxidable fins el seu embotellat. En ampolla ha seguit fent criança i afinament al celler fins l’hivern del 2023.
No l’hem estabilitzat, clarificat ni filtrat, pel què pot contenir sediments naturals. Amb aquesta elaboració acurada i amb la mínima intervenció hem volgut mantenir el màxim potencial sensorial del vi.

NOTA DE TAST

És un vi límpid i de capa alta. Té color de cirera picota amb tonalitats granats i presenta una llàgrima homogènia i marcada.Molt expressiu al nas, a copa parada mostra aroma a violetes del bosc i gerds, i presència de notes de xocolata i cafè. Quan agitem la copa, es genera un ampli ventall aromàtic on apareixen les vainilles i el coco de la criança en bóta així com els tocs de fruita negra com la grosella i les prunes madures.A la boca es mostra complex, intens i rodó, amb una acidesa equilibrada i bona presència de tanins. Manté els sabors de fruita negra ben madura i apareixen uns suaus tocs fumats. Té un final llarg i persistent.

MARIDATGE

Per la seva intensitat i cos, harmonitza amb la cuina tradicional, com rostits, bolets i plats de llarga cocció i forn.
Molt bon acompanyant de taules de formatges i embotits.
Excel·lent amb xocolata de cacau pur, on s’intensifica la fruita negre i persisteixen els tocs fumats.

Menú