100% Ull de llebre. 2020
D.O. Penedès

Volum: 75cl.
Grau Alcohol: 12,5% Vol.
Producció limitada de 864 ampolles

Vi ecològic monovarietal 100% d’Ull de Llebre certificat per CCPAE a partir de raïm d’agricultura ecològica.

LA VINYA

La vinya es troba a 300 metres d’alçada en un entorn de boscos de pins i alzines i conreus típicament mediterranis, d’oliveres i ametllers. Està orientada a sud est i té una bona aeració que incideix de forma positiva en l’estat fitosanitari dels ceps.
El sòl és calcari i de textura franc llimosa, sobre les margues del Penedès.
Aquests elements del terrer fan que el raïm que se n’obté, doni vins aromàtics, frescos i estructurats.

VEREMA

Hem veremat manualment la tarda del dilluns 24 d’agost del 2020, dia flor del calendari biodinàmic. Ho hem fet en caixes de 20 kg per protegir el raïm fins l’arribada immediata al celler.
Prèviament havíem seleccionat els ceps, filera per filera segons els controls de maduració i en base als paràmetres enològics de sucre, acidesa, pH i tast de raïm.

VINIFICACIÓ

Un cop el raïm ha entrat al celler, l’hem desrapat i l’hem posat a la tina amb les seves pells i pinyols. Hem controlat la fermentació a baixa temperatura i hem adequat els remuntats per extreure el color i els tanins que ara trobem a l’Esglai.
Un cop acabada la fermentació alcohòlica, hem trasbalsat el vi sense premsar-lo a tines d’inoxidable on ha fet la fermentació malolàctica i ha descansat fins el seu embotellat a finals de primavera.
No l’hem estabilitzat, clarificat ni filtrat, pel què pot contenir sediments naturals. Amb aquesta elaboració acurada i amb la mínima intervenció hem volgut mantenir el màxim potencial sensorial del vi.

NOTA DE TAST

És un vi límpid i de capa mitja. Té color cirera amb tonalitats violàcies i presenta una llàgrima homogènia i marcada.
Molt expressiu en nas, a copa parada mostra fruita vermella com la maduixa i les cireres sobre un fons licorós fruit de l’envelliment en ampolla. Quan l’airegem, es genera un ampli ventall aromàtic on hi apareixen figues i també fruites del bosc.
En boca es mostra franc i fresc, amb una acidesa equilibrada i bona presència de tanins. Manté els sabors de la fruita vermella ben madurada i apareixen tocs de prunes. Té un final llarg i persistent.

MARIDATGE

Per la seva frescor i fruita vermella, harmonitza amb una gran varietat de carns incloent-hi les fetes a la brasa.
Realça amb respecte i elegància els plats de peix.
Maridat amb maduixots frescos s’intensifica la fruita vermella que el caracteritza.

Menú